FAQ

Wat is de levertijd van een houten horloge van WoodWatch?
De levertijd is 1 werkdag, tenzij anders aangegeven. De actuele levertijden staan op de productpagina’s van de verschillende modellen.

Worden de horloges gemaakt van echt hout?
Ja, de horloges worden gemaakt van echt hout. Van welk hout precies staat vermeld op de productpagina’s.

Wat zijn de verzendkosten?
Alle bestellingen binnen Europa worden gratis verzonden via PostNL.

Wat zijn de retourkosten?
Wanneer het horloge niet bevalt kun je gebruik maken van het Retourrecht. Retourneren is gratis in deze gevallen. Zie ook het kopje Retourrecht voor meer informatie.

Welk uurwerk zit er in het horloge?
Wij gebruiken in onze horloges het kwalitatieve Zwitserse merk Ronda.

Zijn de horloges waterdicht?
Nee, de horloges zijn niet volledig waterdicht maar een gebruikelijke regenbui zal je horloge geen kwaad doen. Echter, neem je WoodWatch horloge niet mee onder de douche of als je gaat zwemmen.

Past het horloge mij?
Jazeker! De horloges worden geleverd in standaard maten. Deze maten kun je aanpassen door schakels uit het horloge te laten halen, dit kan elke juwelier of horlogemaker voor je doen. Je kunt je horloge ook zelf op maat maken met de bijgeleverde schroevendraaiers. Aan de zijkanten van de schakels zitten schroefjes die je er met de bijgeleverde schroevendraaiers uit kunt halen. Zo kun je gemakkelijk zelf schakels verwijderen totdat je de perfecte maat hebt voor je eigen pols.

Kunnen de kleuren afwijken van de foto´s?
Elk horloge kan verschillen van kleur. Dit komt omdat de horloges zijn gemaakt van echt hout waardoor elk horloge uniek is.

Onderhoud
Je kunt het horloge vitaal houden door deze af en toe wat aandacht te geven. Maak een mengsel van olijfolie met citroen in een gelijke verhouding. Gebruik een wattenstaafje om het mengsel op het hout aan te brengen en laat deze drogen.

Garantie
Op het uurwerk in onze horloges zit een garantie van twee jaar.  De batterijen zijn vervangbaar.

Klachten
Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over de dienstverlening zoals jij die ervaren hebt. Toch vragen wij je vriendelijk om jouw klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. De klacht kun je mailen naar klantenservice@woodwatch.nl

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht meestal binnen 1 dag na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar WoodWatch bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie(SGC).

Retourrecht
Horloge toch niet wat je ervan verwacht had? Je hebt een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen de bestelling te annuleren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Dit geldt ook voor de zelf samengestelde horloges in onze CORE Creator. Dit geldt niet voor producten met een persoonlijke gravering. Na de annulering heb je nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd inclusief de retourkosten. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen na annulering crediteren, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Tevens kun je gebruik maken van het modelformulier, die te vinden is bij de algemene voorwaarden. Graag ontvangen wij van te voren een mail naar klantenservice@woodwatch.nl, maar dit is geen verplichting.

Retouren van producten met gravering
Producten die gepersonaliseerd zijn met een gravering vallen niet onder het retourrecht. Het is dan ook niet mogelijk om deze producten te retourneren, tenzij er een kwestie is die onder de garantie valt.

Prijzen
Alle prijzen die wij vermelden zijn inclusief BTW.

Betaalmethoden
Creditcard (Visa, MasterCard en Maestro)
Je kunt je creditcardgegevens via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij zorgen samen met je creditcardorganisatie voor een veilige afhandeling.

iDEAL
Deze betaalmethode is mogelijk voor iedereen met een Nederlandse bankpas en kaartlezer. Bij deze betaalmethode kun je tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met je eigen bank. Je rekent af in je vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank.

PayPal
Afrekenen met PayPal is ook mogelijk als je een PayPal account hebt. Het geld wordt dan van je PayPal rekening afgeschreven en binnen de omgeving van PayPal kun je op een veilige wijze afrekenen.

Betaal na ontvangst
Betaal pas voor het product na ontvangst! Er wordt €1.50 toeslag gerekend.

Verder is het mogelijk te betalen via MisterCash, Maestro, Sofort en BankTransfer (Bankoverschrijving).

Naar welke landen verzenden jullie?
Onze horloges worden verzonden naar alle landen binnen Europa. Er wordt niet geleverd aan landen binnen Noord- en Zuid Amerika, Azië en Australië.